07.11.2009

TORT DE MERE CU VISINE


PT BLAT
3 OUA, 3 LINGURI FAINA, 3 LINGURI ZAHAR, PUTINA SARE, UN VARF LINGURITA PRAF DE COPT, AROME. SE BAT ALBUSURILE CU ZAHARUL, SE ADAUGA GALBENUSURILE AMESTECATE CU SARE, AROME, SI APOI SE ADAUGA FAINA TRPTAT, AMESTECATA CU PRAFUL DE COPT.
PT MERE
6-7 MERE MICI, 50G MIEZ DE NUCA TAIAT, CATEVA VISINE DIN VISINATA SAU COMPOT, O LINGURA GEM SAU DULCEATA, 50G UNT, 3 LINGURI ZAHAR PT CARAMELIZAT, ZEAMA DE LAMAIE, 2 LINGURI ZAHAR SI ZEAMA DE LAMAIE PT SIROP.
PT DECOR
100ML FRISCA, VISINE, CIOCOLATA, ETC

INTR-O CRATITA DE CCA 2-3 L SE CARAMELIZEAZA CELE 3 LINGURI DE ZAHAR SI SE SUCESTE VASUL ASTFEL INCAT PERETII SI FUNDUL SA FIE TAPETATI CU ZAHARUL CARAMEL

MERELE SE CURATA DE COAJA SI COTOR, SE ASAZA IN CRATITA UNUL IN MIJLOC SI RESTUL IN JURUL LUI SI SE UMPLU CU VISINILE, NUCA, DULCEATA SAU CU ORICE ALTCEVA VREM. SE PRESARA DEASUPRA CELE 2 LINGURI DE ZAHAR, SE ADAUGA ZEAMA DE LAMAIE, O CANA APA - ATAT CAT SA FIE PANA LA JUMATATEA MERELOR-  SI PE FIECARE MAR SE PUNE UN CUB MIC DE UNT.

SE DA LA CUPTOR CCA 30MIN, PANA MERELE SE INMOAIE USOR. SE SCOATE VASUL SI SE PUNE BLATUL DEASUPRA MERELOR, CU ATENTIE CA ACESTA SA PATRUNDA PRINTRE MERE, IMBRACANDU-LE.
SE DA LA COPT CCA 30MIN, PANA CE SCOBITOAREA IESE USCATA. SE LASA SA SE RACEASCA IN CRATITA, NUMAI DUPA ACEEA SE RASTOARNA, PUNAND UN PLATOU PESTE CRATITA SI INTORCAND BRUSC.
CAND E RECE COMPLET, SE IMBRACA IN FRISCA BATUTA CU O JUMATATE DE LINGURITA GELATINA PREPARATA CONFORM INSTRUCTIUNILOR DE PE PLIC.

SE ORNEAZA DUPA PREFERINTA CU VISINE, CIOCOLATA, FRUNZE DE MENTA, ETC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu