05.11.2009

SALATA DE VINETE ALTFEL

AM GASIT ACEASTA RETETA PE SITE-UL http://www.retetedevis.ro/ SI MI S-A PARUT FOARTE INTERESANTA. NU AM COPIAT-O CHIAR MOT A MOT, DAR CINE VREA SA VADA RETETA ORIGINALA SI IMAGINILE, POATE MERGE LA ADRESA.ACOLO ARE ALTA DENUMIRE.ORICUM, EU AM PREPARAT-O SI MI S-A PARUT GENIALA. DIN PACATE, NU AM FACUT POZE.
Ingrediente:

-2 vinete
-cimbru proaspat, rozmarin proaspat sau uscat, patrunjel sau coriandru verde
-usturoi
-sare, piper, paprika
-ulei de masline
-suc de lamaie
-75 gr smantana

Mai intai spalati vinetele si taiati-le in 2 pe lungime. Apoi crestati-le miezul in zig-zag. Frecati miezul vinetelor cu o jumatate de catel de usturoi, pentru aroma.
Introduceti in miezul unei jumatati de vinete rozmarin, iar in cealalta ramurele de cimbrisor. Stropiti vinetele cu ulei de masline si presarati sare peste ele.
Procedati la fel cu fiecare vanata. Lasati pe fiecare jumatate de vanata o felie de usturoi.
Acum pregatiti o folie de aluminiu, puneti jumatatile de vinete impreuna (rozmarin+cimbrisor, pastrati si usturoiul inauntru), rulati bine folia peste vanata.
Dati vinetele la cuptor la 200 de grade, cam 50 de minut
Cand le scoateti, pachetele si-au diminuat mult volumul.
Desfaceti pachetele cat sunt fierbinti.
Scoateti miezul fierbinte cu o lingura. Iese foarte usor. Lasati doar coaja, pe care o aruncati.
Apoi tocati foarte bine miezul fierbinte. Este importanta aceasta etapa pentru a amesteca foarte bine aromele.
Acum suntem aproape gata. Incalziti 2 linguri de ulei de masline si puneti miezul in tigaie.
Amestecati la foc mare, pana scade zeama (cam 1-2 minute). Opriti focul.
Adaugati patrunjel tocat fin cu putin coriandru (optional) si amestecati cu vinetele inca fierbinti.
Gustati si mai presarati sare si piper, atat cat credeti. Oricum, macar un praf de piper tot trebuie sa puneti in final. Are rolul de a trezi toate aromele inabusite de foc.
Amestecati cu putin suc de lamaie (dupa gust). Intre timp, vinetele se mai racesc.
Cat timp sunt calde, dar nu fierbinti, adaugati smantana, cate o lingurita. Daca aveti smantana lichida  nu o turnati asa, ci o bateti mai intai ca pe frisca.
Adaugati cata smantana doriti, salata in final va si cremoasa si cu o culoare foarte deschisa.
Serviti dupa ce s-a racit. Presarati iar niste condimente pentru culoare.
Este foarte bun pe felii de ardei sau de paine prajita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu