19.11.2009

MUSACA DE CARTOFI

1 kg cartofi, 500g carne tocata, o ceapa,200 ml smantana, 2 oua, o legatura patrunjel, 200ml suc de rosii, sare, piper, ulei pt prajit , 150g cascaval.

CARTOFII CURATATI SE TAIE RONDELE NU FOARTE SUBTIRI SI SE PRAJESC PE RAND IN ULEIUL INCINS, PANA SUNT PATRUNSI PE JUMATATE DOAR. APOI SE SCOT SI SE LASA SA SE SCURGA DE ULEIUL IN EXCES IN STRECURATOARE.

CEAPA SE TOACA MARUNT SI SE CALESTE IN PUTIN ULEI, SE ADAUGA SI CARNEA CONDIMENTATA SI SE LASA LA FOC MIC PANA SCADE ZEAMA. SE AMESTECA APOI CU VERDEATA TOCATA FIN.
IN TAVA UNSA USOR CU ULEI SE PUNE UN STRAT DE RONDELE DE CARTOFI, SE STROPESC CU SMANTANA, APOI UN STRAT DE CARNE, ULTIMUL FIIND DE CARTOFI.
SE ACOPERA CU SMANTANA AMESTECATA CU SUCUL DE ROSII SI SE DA LA CUPTOR CCA 40MINUTE.
CU 5 MINUTE INAINTE SA FIE GATA, SE SCOATE TAVA SI SE RADE DEASUPRA 150G CASCAVAL









SE PRESARA PUTINA VERDEATA TOCAT FIN.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu