20.11.2009

CIORBA DIN COASTA DE PORC


1/2 KG COASTA DE PORC SAU ALTA CARNE CU OS, O CEAPA, UN ARDEI GRAS, UN MORCOV,O TELINA MICA, UN CARTOF, 200ML SUC DE ROSII SAU BULION, 500ML BORS, UN OU, SARE, LEUSTEAN, O LINGURA IAURT, 1/2LINGURA FAINA.


CARNEA SPALATA SE PUNE LA FIERT IN APA RECE, SE IA SPUMA SI SE PUNE SAREA
 SE LASA SA FIARBA JUMATATE DE ORA, APOI SE ADAUGA LEGUMELE TAIATE CUBULETE, MAI PUTIN CARTOFUL.

  ACESTA SE TAIE CUBURI MAI MARI SI SE ADAUGA IN CIORBA ATUNCI CAND MORCOVUL ESTE APROAPE FIERT.
CAND SI CARTOFUL ESTE PATRUNS, SE ADAUGA BORSUL FIERT IN PREALABIL SI BULIONUL. DUPA CATEVA CLOCOTE, SE STINGE FOCUL SI SE PUNE OUL BATUT CU FAINA SI IAURTUL, SAU DOAR CU FAINA .
LEUSTEANUL TOCAT FIN SE PUNE CAND SE MAI RACORESTE CIORBA, PENTRU A-SI PASTRA AROMA.

SE POATE SERVI CU IAURT SAU SMANTANA SI ARDEI IUTE.

Un comentariu:

  1. Am descoperit aceasta reteta dupa doi ani si sunt tare incantat de felul cum aiesit la final. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere