14.11.2009

GUGULUF CU VISINE (BETIV)

3 OUA, 4 LINGURI CU VARF ZAHAR, 3 LINGURI NUCA MACINATA, 5 LINGURI FAINA, UN PLIC PRAF DE COPT, COAJA DE LAMAIE, 4 LINGURI CAFEA PREPARATA, 6 LINGURI ULEI, 6 LINGURI VISINATA, CIRCA 30 VISINI DIN VISINATA.
PENTRU INSIROPAT
8 LINGURI CAFEA PREPARATA, 3 LINGURI VISINATA, UN PLICULET NESS MIC.
PENTRU GLAZURA
O CIOCOLATA AMARUIE SAU CU LAPTE, 50 G UNT, 5 LINGURI LAPTE.


GALBENUSURILE SE BAT CU ZAHARUL PANA CAND ACESTA SE TOPESTE.
SE ADAUGA TREPTAT ULEIUL, APOI CAFEAUA SI VISINATA AMESTECAND MEREU.
SE ADAUGA APOI ALBUSURILE SPUMATE CU SARE, COAJA DE LAMAIE, NUCA MACINATA, FAINA AMESTECATA CU PRAFUL DE COPT.
TOTUL SE TOARNA IN FORMA DE GUGULUF, IAR DEASUPRA SE ASAZA UNA LANGA ALTA, VISINE CURATATE DE SAMBURI. SE DA LA CUPTOR LA FOC MEDIU PENTRU JUMATATE DE ORA, SAU PANA CAND TRECE PROBA SCOBITORII.
SE RASTOARNA PE UN PLATOU SI SE INSIROPEAZA CU AMESTECUL OBTINUT DIN INGREDIENTELE PENTRU SIROP.
GLAZURA SE PREPARA TOPIND IN LAPTE CIOCOLATA RUPTA BUCATI, APOI SE ADAUGA UNTUL SI SE LASA PE FOC MICA INCA UN MINUT.
SE LASA SA SE RACEASCA APROAPE COMPLET, APOI SE GLAZUREAZA GUGULUFUL .
SE POATE RADE DEASUPRA CIOCOLATA SAU DECORA CU VISINE DIN VISINATA FARA SAMBURI, ALUNE, NUCI, DECOR DE ZAHAR COLORAT, ETC.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu