26.10.2009

SARMALE GRECESTI IN FOI DE VITA

100G FOI DE VITA, 200G CARNE TOCATA AMESTEC, 50G OREZ, O CEAPA MICA TOCATA FIN, SARE, PIPER, 0 LINGURA UNT. PT SOS, UN GALBENUS, SUCUL DE LA JUMATATE DE LAMAIE.
SE OPARESC FOILE IN APA CU SARE 2-3 MINUTE.
SE AMESTECA OREZUL CU UNTUL, CEAPA, SAREA SI PIPERUL. SE ADUGA CARNEA SI SE AMESTECA BINE. SE FAC SARMALE OBISNUITE SI SE ACOPERA CU APA FIERBINTE, SE FIERB CCA O ORA SAU PANA OREZUL E FIERT.
CU 10 MINUTE INAINTE DE A LUA SARMALELE DE PE FOC, SE ADUGA SOSUL FORMAT PRIN FRECAREA GALBENUSULUI CU SUCUL DE LAMAIE.

SE SERVESC ADESEA IN CRETA, UNDE SUNT CUNOSCUTE SUB NUMELE DE DOLMADAKIA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu