O reteta ce mi s-a parut delicioasa, apetisanta si simpla. cartofii arata super!!!
Reteta preluata integral de pe site-ul http://superpicant.ro/2009/. multumesc.
Ingrediente
1 piept de pui mai mare
1 kg de cartofi
1 lingura de faina
1 lingura de ulei
legume mexicane congelate
1 conserva de rosii decojite
sare si piper
oregano
Pentru pieptul de pui:
Pieptul de pui il spalam cu apa rece apoi il stergem cu un servetel. Il taiem in felii nu foarte subtiri, il batem putin cu batatorul de snitele, il condimentam cu sare si piper si il frecam cu putin ulei. Incingem o tigaie-grill in care adaugam bucatile de piept si le prajim pe ambele parti.
Pentru cartofii aurii:
Pentru cartofii aurii avem nevoie de 1 kg de cartofi taiati cubulete si fierti in apa cu sare 7-8 minute (cronometram cele 7-8 minute dupa ce apa de in clocot). Dupa ce au fiert scurgem toata cantitatea de apa iar peste cartofi presaram o lingura de faina astfel incat sa o repartizam uniform pe toti cartofii.
Incingem uleiul in friteuza la 170 C sau punem ulei intr-o cratita pe foc mediu, adaugam cartofii si ii frigem pana cand devin aurii (3-4 minute). Se scot si se lasa sa se raceasca pe prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru cartofi prajiti.
Pentru sote-ul de legume mexican: Intr-o cantitate mica de apa sarata care da in clocot adaugam 400g de legume mexicane congelate. Le fierbem, le scurgem si le punem intr-o cratita in care adaugam jumatate din continutul unei conserve de rosii.
Condimentam cu sare, piper si 2 lingurite de oregano apoi incalzim sote-ul pe foc mediu. Pe o farfurie aranjam sote-ul mexican, cartofii si gratarul din piept de pui
11.10.2009
Gratar din piept de pui cu cartofi aurii si legume mexicane
Etichete:retete culinare mancaruri dulciuri
ARIPIOARE PUI,
cartofi aurii,
piept de pui
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu