11.10.2009

Cotlet de porc cu cartofi natur si sos de usturoi

Reteta preluata integral de pe site-ul http://superpicant.ro/2009/. multumesc.
Ingrediente

800g cotlet de porc fara os

2 linguri de ulei

condimente pentru carnea de porc

1 kg cartofi

1 lingura ulei de masline

cimbru sau patrunjel

3-4 catei de usturoi

un iaurt natural

sare


Cotletul de porc se spala cu apa rece, se sterge cu un servetel apoi se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa stea o ora dupa care se unge cu ulei si se tavaleste prin condimente. Bucata de cotlet se pune intr-o tava in care s-au adaugat 3 linguri de ulei si apa cat sa acopere 20% din carne.



Se coace la cuptor la foc mic aproximativ 2 ore, in acest interval de timp apa se evapora, de aceea cam la o ora dupa ce am pus cotletul in cuptor este recomandat sa mai adaugam inca jumatate de cana de apa.



Garnitura langa care putem servi cotletul sunt cartofii natur. Pentru aceasta avem nevoie de 1 kg de cartofi taiati cubulete si fierti in apa cu sare. Se scurge apa de pe cartofi, se adauga o lingura de ulei de masline iar deasupra se poate presara cimbru sau patrunjel (tocate).



Sosul de usturoi se prepara foarte simplu. Tocam marunt 3-4 catei de usturoi pe care ii frecam cu o lingura de ulei si putina sare. La pasta astfel obtinuta se adauga o cutie de iaurt natur si putin patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu