30.10.2009

FURSECURI CU GROPITA ESUATE


LE-AM NUMIT ASA PT CA, DESI M-AM STRADUIT SI AM RESPECTAT RETETA GASITA PE DIVERSE BLOGURI, ALE MELE AU ESUAT, IN SENSUL CA NU SI-AU PASTRAT GROPITA DIN MIJLOC SI S-AU LATIT LA COPT. DAR NU M-AM INDURAT SA LE ARUNC, PT CA, GUSTANDU-LE, MI S-AU PARUT DELICIOASE. ASA CA AM DECIS SA LE DECOREZ CUMVA, PT A ASCUNDE FORMA DEFECTUOASA.
DECI, RETETA E ASA:

150 gr faina , 40 gr amidon , 2 linguri de cacao , 1/2 lingurita praf de copt ,un varf de sare , 125 gr unt , 2 galbenusuri ,80 gr zahar, 50g alune zdrobite,o lingura praf de copt.

decor: 150 gr ciocolata , ornamente colorate, cateva alune  si 4-5 linguri de zahar.

Se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele. Se framanta bine , pana se obtine un aluat omogen , care se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min.

Se scoate aluatul si se imparte in mici bilute. Fiecare biluta se tavaleste pe jumatate in zahar ,iar apoi cu ajutorul unui deget se apasa si se formeaza cate o gropita in mijloc.

Se aseaza  pe o tava acoperita cu hartie de copt , lasand cativa centimetri intre unul si celalat si se pun la cuptor 15 min. la 180°.

Intre timp se topeste ciocolata pe baie de aburi . Se umple locul ramas- daca a ramas!!!- cu ciocolata topita si se presara ornamente din zahar colorat.Se poate fixa si o aluna in mijloc.Ideala ar fi ciocolata sa fie alba, eu n-am avut...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu