DECI, RETETA E ASA:
150 gr faina , 40 gr amidon , 2 linguri de cacao , 1/2 lingurita praf de copt ,un varf de sare , 125 gr unt , 2 galbenusuri ,80 gr zahar, 50g alune zdrobite,o lingura praf de copt.
decor: 150 gr ciocolata , ornamente colorate, cateva alune si 4-5 linguri de zahar.
Se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele. Se framanta bine , pana se obtine un aluat omogen , care se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min.
Se scoate aluatul si se imparte in mici bilute. Fiecare biluta se tavaleste pe jumatate in zahar ,iar apoi cu ajutorul unui deget se apasa si se formeaza cate o gropita in mijloc.
Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt , lasand cativa centimetri intre unul si celalat si se pun la cuptor 15 min. la 180°.
Intre timp se topeste ciocolata pe baie de aburi . Se umple locul ramas- daca a ramas!!!- cu ciocolata topita si se presara ornamente din zahar colorat.Se poate fixa si o aluna in mijloc.Ideala ar fi ciocolata sa fie alba, eu n-am avut...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu