26.10.2009

STRUDEL CU MERE

PT ALUAT
300G FAINA, UN OU, O LINGURA ULEI, SARE, 1/8 L APA CALDA.
PT UMPLUT
100G UNT, 1.5KG MERE, 80G PESMET, 80G STAFIDE, 100G NUCI, 200G ZAHAR, O LINGURITA SCORTISOARA, SUC DE LAMAIE.


SE AMESTECA FAINA CU OUALE, UN PRAF DE SARE SI APA CALDA SI SE FACE UN ALUAT.SE LASA 1/2 ORA ACOPERIT.
SE IMPARTE ALUATUL IN DOUA, FIECARE BUCATA INTINZANDU-SE IN FOAIE SUBTIRE CA DE PLACINTA.
PESMETEUL SE RUMENESTE IN UNT SI SE AMESTECA CU MERELE CURATATE DE COAJA SI TAIATE FELII SUBTIRI, SE ADAUGA SCORTISOARA SI STAFIDELE, ZAHARUL SI LAMAIA.
CU ACEASTA COMPOZITIE SE UMPLE STRUDELUL, ACOPERIND FOILE  SI RULAND APOI PANA LA OBTINEREA UNUI SUL GROS.
SE COACE IN TAVA UNSA CU UNT LA FOC MEDIU CCA 1/2 ORA.
SE PUDREAZA CU ZAHAR VANILAT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu