18.10.2009
PLACINTA FRAGEDA SI FINA CU MERE (SAU DOVLEAC)
PT FOAIE
400G FAINA, 2 OUA,100ML SMANTANA, 150G UNT, 100G ZAHAR, 1 PRAF DE COPT, 4 LINGURI SUC DE ROSII, SARE, COAJA DE LAMAIE,
PT UMPLUTURA
1 KG MERE RASE SAU DOVLEAC RAS, 100G ZAHAR, VANILIE PT DOVLEAC SAU SCORTISOARA PT MERE.IN AMBELE UMPLUTURI SE POATE ADAUGA NUCA ZDROBITA. 4 LINGURI PESMET .
INGREDIENTELE PENTRU FOAIE SE FRAMANTA INTR-UN ALUAT OMOGEN, SE LASA 10 MINUTE LA TEMPERATURA CAMEREI SI SE IMPARTE IN 4 BUCATI EGALE. UNA SE VA INTINDE IN TAVA DE COPT, SE PRESARA 2 LINGURI PESMET SI SE PUNE UMPLUTURA DE MERE SAU DOVLEAC CALITA CU ZAHAR SI AROMATA DUPA GUST, SE ACOPERA CU O ALTA FOAIE, SE INTEAPA SI SE COACE CCA 40 MIN LA FOC MEDIU,
LA FEL SE PROCEDEAZA SI CU RESTUL DE ALUAT, REZULTAND 2 TAVE DE PLACINTA FOARTE FRAGEDA SI AROMATA.
SE TAIE PATRATE IN TAVA SI SE PUDREAZA CU ZAHAR VANILAT.
Etichete:retete culinare mancaruri dulciuri
PLACINTA MERE DOVLEAC FRAGEDA
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu