26.10.2009

GALUSTE CU DROJDIE SI SEMINTE DE MAC

250G FAINA, 4 LINGURI LAPTE, 10G DROJDIE, SARE, UN GALBENUS, 30G UNT, 100G GEM DE PRUNE, ROM, SCORTISOARA, 50G MAC, 60G ZAHAR PUDRA, 60G UNT.


SE PUNE FAINA INTR-UN CASTRON, LAPTELE SE INCALZESTE SI SE DIZOLVA DROJDIA, SE ADAUGA ZAHARUL SI SE AMESTECA IN FAINA. SE PUNE SARE, GALBENUSUL SI UNTUL. SE FACE UN ALUAT POTRIVIT, IAR DACA MAI TREBUIE, SE ADAUGA LAPTE.
SE FRAMANTA PANA SE DEZLIPESTE DE PA LINGURA. SE ACOPERA SI SE TINE LA CALD O ORA.
GEMUL SE AMESTECA CU ROMUL SI SCORTISOARA, ALUATUL SE IMPARTE IN 12 BUCATI MICI. SE PUNE O LINGURITA CU GEM IN MIJLOCUL FIECAREI BUCATI SI SE STRANGE GALUSCA. SE LASA LA CALD JUMATATE DE ORA PE O PLANSETA PUDRATA CU FAINA.
SE FIERB GALUSTELE IN APA SARATA LA FOC MIC 6 MINUTE PE FIECARE PARTE. SE SERVESC CALDE, UNSE CU UNT TOPIT SI PUDRATE CU ZAHAR SI MAC DIN ABUNDENTA.
ESTE O RETETA AUSTRIACA DIN VREMEA IMPARATESEI MARIA TEREZA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu